PRIS OCH BESTÄLLNING

Vi på Smålandsluckan är experter på IKEA-kök. Både den äldre serien Faktum men vi tillverkar också våra premiumluckor till köksserie Metod som säljs på IKEA-varuhusen idag och vi har leveranser över hela Sverige. På den här sidan listar en översikt av våra huvudsortiment. Vänligen klicka dig vidare till respektive avdelning för att se alla priser och för eventuell beställning. Längre ner på den här sidan förklarar vi skillnaden mellan de två olika kökssystemen från IKEA, Faktum och Metod.

Luckor till Metod

Pris & beställning av nya köksluckor till IKEAs nuvarande köksfabrikat METOD.

Blåa och gråa nya köksluckor för IKEA-kök

Luckor till Faktum

Pris & beställning av nya köksluckor till IKEAs äldre köksfabrikat FAKTUM och RATIONELL.

Blåa och gråa nya köksluckor för IKEA-kök

Skåp till Faktum

Skåp och stommar till kök IKEA Faktum och Rationell. Även delar såsom gångjärn, hyllplan och lådsatser mm.

Hur kan jag avgöra om mitt IKEA-kök är i serie Metod eller Faktum?

IKEA lanserade sin nuvarande köksserie Metod sommaren 2013. Beställer du ett nytt kök hos IKEA idag så är det i serie Metod. Respektive design på luckorna kan dock ha ett annat namn men namnet på själva köksserien är Metod. De kännetecknas av att ha TVÅ parallella rader med förborrade hål inne i skåpens och stommarnas framkant. Höjdavståndet dem emellan är 50 mm räknat från mitten av ett hål och ner till mitten av nästa hål. Ett annat kännetecken är att bänkskåpens höjd är 80 cm (ben och sockel oräknat).

Fram till sommaren 2013 sålde IKEA den äldre serien Faktum. Avståndet i höjdled mellan hålen är här endast 32 mm. Höjden på ett golvskåp är i serie Faktum istället 70 cm (ben och sockel oräknat). Vi tillverkar premiumluckor för Faktumkök måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform för såväl luckor som lådfronter. Byter du luckor genom oss så kan du återanvända såväl dina befintliga Faktum-skåp och Faktum-gångjärn som dina Faktum/ Rationell lådor. Allt passar perfekt direkt ur kartong och utan krav på egen efteranpassning.

Hålbild inne i ett Metodskåp

Hålbild inne i ett Faktumskåp

Låna hem varuprover först?

Innan du bestämmer slutlig färg + design på dina nya köksluckor så tipsar vi om vår populära hemlåningstjänst av varuprover. Då får du dels möjlighet att klämma och känna på våras fina premiumluckor men också se hur våra vackra färger ser ut hemma i just ditt köks ljusförhållanden. En förbetald returfraktsedel kommer ligga med i kartongen.