EXPERTER på nya köksluckor till IKEA-kök

Nya köksluckor till IKEA Faktum

Vi är experter på uppgraderingar för IKEA-kök och vi tillverkar nya måttanpassade köksluckor i premium-kvalitet efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till IKEAs äldre kök ”Faktum”. Nytillverkade köksluckor till ditt äldre kök är ett jättebra alternativ för dig som är nöjd med ditt nuvarande kök och som söker ett nytt utseende för en vettig peng och utan byggdamm eller tidskrävande renoveringsarbete. Byt bara det som syns: luckorna. Våra nya köksluckor kommer med perfekt passform till dina befintliga Faktum-stommar och dina Faktum-gångjärn. Allt passar perfekt ur kartong. Bara att hänga upp!

Nya köksluckor till IKEA Metod

Alla våra köksluckor går också att beställa med perfekt passform till IKEAs aktuella köksserie Metod. Perfekt för dig som vill bygga ett nytt kök med IKEAs låga priser, komplettera bara med våra premiumluckor. Alla finner inte sina favoritluckor i IKEAs sortiment och med oss öppnar du upp en fantastisk möjlighet. Utöver att vi har andra färger och designer än IKEA så har vi också ett stort antal mått som ”saknas” i IKEAs sortiment. Bygg ditt drömkök med IKEAs låga priser och komplettera med nya premiumluckor från Smålandsluckan! 

Ett äldre kök IKEA Faktum uppgraderat med nya köksluckor från Smålandsluckan. Design W24 i vackra färgen Easy Grey

För kök IKEA Faktum

(Gamla systemet. Ca 1993 - 2013)
Behåll dina befintliga skåp och stommar i det kök du är nöjd med. Förnya bara det som syns. Vi tillverkar nya köksluckor i premium-kvalitet till Faktum-kök måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn. Allt passar perfekt direkt ur kartong. Bara att hänga upp!


Fördelar med nya köksluckor från Smålandsluckan:

 • Behåll dina skåp och stommar som du är nöjd med. Ge ditt befintliga kök ett nytt, fräsch och modernt utseende med nya fina köksluckor.
 • Prisvärt och miljövänligt jämfört med att riva ut hela köket för att sen montera nya luckor på nya stommar.
 • Slipp veckor med byggdamm, obrukbart kök och dyra kostnader för att flytta vatten, avlopp och el mm. Du byter enkelt luckor under en lördag inkl kaffepaus.
 • Våra köksluckor passar perfekt till dina Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn. Vår produktion är måttanpassad efter IKEAs originalritningar och vi tillverkar det som IKEA slutade sälja år 2013 men i modernare designer och färger.
 • Hela 5 års garanti mot skador orsakade av fukt (även fukt från diskmaskin!
 •  

För kök IKEA Metod

(IKEAs nuvarande köksserie. Från ca sommaren 2013)
Den perfekta lösningen för dig som bygger ett nytt kök men som inte finner luckor ur IKEAs sortiment i den design eller färg du gillar. Eller för dig som inte vill att ditt nya IKEA-kök ska se ut som "ett IKEA kök". Köp allt det andra på IKEA och luckorna från oss med perfekt passform och mycket höga kvalité och finish. Tips: Utöver standardmåtten har vi en hel del andra storlekar som INTE finns att köpa hos IKEA.

Fördelar med nya köksluckor från Smålandsluckan:

 • IKEAs designer eller färger faller inte alla i smaken. Köp dina nya skåp, stommar, lådsatser och gångjärn mm hos IKEA och till deras låga priser. Beställ köksluckorna genom oss och ditt nya IKEA-kök kommer inte se ut som "ett IKEA-kök".

  Totalkostnaden blir något högre men för mellanskillnaden får du ett mycket vackert kök som kan jämföra sig med Marbodal, Ballingslöv eller andra betydligt dyrare köksprojekt.

  Våra nya köksluckor finns i andra färger och designer än hos IKEA.
 • Vi har samma storlekar och mått som IKEA men där utöver har vi också ett stort antal luckor i mått som "saknas" i IKEAs sortiment. Med oss får du en större sannolikhet att få ihop ditt projekt precis som du vill ha det och utan IKEAs begränsningar. Vi har också möjlighet till specialanpassning redan från fabrik.
 • Våra luckor har mycket hög kvalité och finish och vi garanterar perfekt passform.
 • Hela 5 års garanti mot skador orsakade av fukt (även fukt från diskmaskin!)
 •  

Faktum + Metod = Sant!

Kombinera Faktum och Metod i samma kök!
Nyhet: Nu kan du blanda gammalt och nytt i samma kök utan det märks. Behåll dina nuvarande Faktum-stommar och förläng, bygg ut eller gör en köksö med nya Metodstommar. Beställ därefter alla de nya köksluckorna genom oss allt kommer passa perfekt. En perfekt lösning för dig som vill ta tillvara på det kök du redan har och som önskar dig en varsam uppgradering och utbyggnad för en vettig peng. Behöver du nya skåp i Faktum-storlek så har vi det i vårt sortiment också!

Vi tillverkar på beställning och levererar i platta paket till dig på några veckor. Allt är färdigt direkt ur kartong, bara att hänga upp!

Tips: Börja gärna med att låna hem varuprover för att känna och klämma på vår höga kvalité. Samtidigt får du möjlighet att se våra vackra färger hemma i just ditt köks ljusförhållanden. Något som är svårt att göra i exempelvis ett showroom "nere på stan".

Mer info under fliken Låna Hem eller via knappen nedan:
 •  
Ett nybyggt kök IKEA Metod i en sekelskiftesvilla utanför Göteborg med ny luckor från Smålandsluckan. Design W75 - Easy Grey

Några av våra vackra luckor för IKEA-kök

Vi har ett brett sortiment med ett flertal designer och ännu fler färger. Med ett fåtal undantag (highgloss) kan du välja alla våra färger till alla våra designer. Highgloss är endast valbar på den släta luckan W08.

Så enkelt byter du TILL NYA köksluckor

Att byta köksluckor är mycket enkelt. Tag ner en lucka i taget och lägg på köksbordet. Lyft klämplattan som får gångjärnet att sitta fast i luckan, lyft över gångjärnet till nya köksluckan och häng tillbaka i skåpet. Plätt-lätt! De flesta byter sina köksluckor en lördag inklusive kaffepaus.

IKEA Faktum

Nu när IKEA inte längre tillhandahåller nya köksluckor till sin äldre köksserie ”Faktum” går det bra att beställa genom oss. Perfekt för dig som vill förnya ditt kök och samtidigt behålla dina befintliga skåp och stommar som du är nöjd med.

Vi har det kompletta sortimentet med nya köksluckor och lådfronter till ditt Faktum-kök. Även täcksidor, passbitar och golvlister mm i samma vackra nyans som nya köksluckorna. Vi tillverkar nya köksluckor måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn. Allt passar perfekt direkt ur kartong utan krav på egen efteranpassning mm. Bara att hänga upp!


IKEA Metod

Alla våra premiumluckor går också att beställa med perfekt passform till IKEAs aktuella sortiment IKEA Metod. Perfekt för dig som bygger ett nytt kök men inte finner någon favorit ur IKEAs sortiment eller som helt enkelt inte vill att ditt nya kök ska se ut som ”ett IKEA-kök”. Vår höga kvalité och fina finish får du på köpet!

Köp alla skåp, lådsatser, gångjärn, bänkskivor och diskbänk mm hos IKEA och till deras låga priser. Komplettera med nya luckor direkt av oss och få en helt annan kvalité, finish och utseende. Utöver IKEAs standardutbud av storlekar har vi även storlekar som ”saknas” i IKEAs sortiment. Smart när du önskar att slutresultatet ska bli så perfekt som möjligt.


Faktum + Metod = Sant!

Nyhet: Nu kan du blanda gammalt och nytt i samma kök utan det märks. Behåll dina nuvarande Faktum-stommar och förläng, bygg ut eller gör en köks-ö med Metodstommar. Beställ därefter alla de nya köksluckorna genom oss så lovar vi att de passar perfekt. En perfekt lösning för dig som vill ta tillvara på det kök du redan har och som önskar dig en varsam uppgradering och utbyggnad för en vettig peng. Behöver du nya skåp i Faktum-storlek så har vi det i vårt sortiment också!

Vi tillverkar på beställning och levererar i platta paket till dig på några veckor. Allt är färdigt direkt ur kartong, bara att hänga upp! Tips: Börja gärna med att låna hem några varuprover för att känna och klämma på vår höga kvalité hemma hos dig och för att se våra vackra nyanser hemma i just din köksbelysning.  

Låna hem varuprover

Tips: Innan du bestämmer dig föreslår vi att du lånar hem några olika varuprover och bekantar dig med vår höga kvalité och vackra färger. Olika bildskärmar har olika förmåga att visa nyanser samtidigt som olika köksbelysningar har olika färgtemperaturer. Börja därför med att låna hem och se vad du tycker om färgerna hemma i just din belysning.

Några av höstens färgnyheter för IKEA-kök

Blåa och gråa nya köksluckor för IKEA-kök

För dig som önskar några härliga färger i den mörkare skalan har vi tre underbara nya färger att visa. Visas här på köksluckor i design W30. Antracitgrå bakerst, Indigo blå i mitten och Cosmic Grey överst. Våra premiumluckor går att beställa till både IKEA Faktum och IKEA Metod. Börja gärna med att låna hem varuprover och se dina önskade nyanser hemma i just ditt köks ljusförhållanden innan du bestämmer dig. Mer info under fliken Låna Hem.