Mjukstängande gångjärn till IKEA Faktum.
-Tillbehör till IKEA Faktum 2019

Upplev den underbara känslan med nya gångjärn med SoftClose och SelfClose funktion. Passa på att byta gångjärn när du ändå byter skåpluckor!

Om du kikar på ett helt nytt kök från ex Marbodal eller Ballingslöv så lägger de ofta med denna typ av gångjärn i sina offerter. Nu finns möjlighet för dig som byter luckor i ditt äldre IKEA-kök att uppgradera till samma standard. Själva funktionerna med SoftClose och SelfClose är helt inbyggdt i gångjärnet och kräver ingen ful påbyggnad utanpå gångjärnet som tar extra plats inne i skåpet. Kika gärna på filmen nedan.

Våra mjukstängande gångjärn till IKEA Faktum inkl SoftClose och SelfClose är specifikt framtagna till IKEA Faktum och passar bara till IKEA Faktum. Är du nöjd med de gångjärn du redan har i ditt Faktumkök behöver du inte byta gångjärn om du väljer att byta köksluckor. Våra nya luckor är måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-skåp och dina (nya eller befintliga) Faktum-gångjärn.

Nya gångjärn till IKEA Faktum med SoftClose och SelfClose från Smålandsluckan.se

Reklamfilm från världsledande Blum:

Filmen visar principen med mjukstängning och självstängning. Puffa till dörren med knät eller armbågen när du inte har lediga händer och gångjärnet sköter stängningen medan då fortsätter med det du höll på med. Modern lyx du har nytta av i vardagen, varje dag!

Monteringsplattor - den del som sitter i skåpet.

Gångjärnet är den del som sitter fast i köksluckan och basplattan/ monteringsplattan är den del som sitter fast i skåpet. Om du köper nya skåp av oss eller om du har ett skåp utan dörr idag eller av andra orsaker saknar gångjärn behöver du beställa både gångjärn och basplatta. 

Om du har en komplett uppsättning gångjärn idag och vill passa på att lyxa till det med nya gångjärn inkl SoftClose och SelfClose behöver du normalt inte köpa nya basplattor utan kan behålla de nuvarande. Se dock nedan:

  • Har du relativt nya gångjärn idag så särar du på gångjärnet från basplattan genom en liten vipparm längs bak på gångjärnet (den del som sitter allra längst in i skåpet) = du behöver ingen ny basplatta.
  • Om du har riktigt gamla gångjärn saknas vipparmen och du behöver använda en skruvmejsel för att sära på gångjärn och basplatta = du behöver ny basplatta om du beställer nya gångjärn

Universalplatta/ Renoveringsplatta samt övergång från andra fabrikat.

Om du har råkat ut för "gängpaj", dvs att skruvarna inte längre fäster i spånskivan i skåpet där monteringsplattan sitter så har du problem. Fäster inte skruvarna längre så kommer köksluckorna inte heller sitta rakt. Detta kan exempelvis inträffa om du skruvat bort och skruvat tillbaka originalskruvarna för många gånger eller om någon lutat sig mot en öppen dörr så att skruvarna släppt. Då är vår universalplatta/ renoveringsplatta en lösning. Å ena sidan kommer luckan och gångjärnet ha kvar sina positioner men eftersom skruvhålen i universalplattan har en annan position, närmre stommens framkan, får du en ny chans att fästa skruvarna utan att behöva kassera skåpet.

Denna universalplatta fungerar också om du vill köpa våra fina köksluckor men montera dem på ett annat fabrikat köksskåp än IKEA Faktum. Fråga vår kunniga kundtjänst så hjälper vi dig!

Monteringsplatta/ Basplatta till IKEA Faktum. Den del av gångjärnet som monteras i skåpet.
Renoveringsplatta till skåp IKEA Faktum samt övergång från andra köksfabrikat..

Steglöst stag för överhängd lucka

Som ett alternativ till IKEAs lösning har vi ett stag för steglös öppning för överhängda luckor. Använd vanliga gångjärn och komplettera med öppningsstaget. Du kan sen välja hur mycket luckan ska öppna och var den ska stanna.

Beställ gångjärn och beslag här:

Beslag

Pris:
139 kr
Inkl. 25% Moms
Antal: