Tillbehör för att uppgradera ditt IKEA-kök

Passa på att uppgradera när du ändå förnyar ditt kök. Vi har många smarta tillbehör till ditt kök IKEA Faktum. Exempelvis lister och täcksidor i samma färg som dina nya köksluckor, mjukstängande gångjärn i världsklass eller snygga handtag och knoppar. Vilka blir din favorit?


I första hand rekommenderar vi att du behåller dina nuvarande gångjärn. Vill du däremot passa på att få den underbara känslan med mjukstängning i världsklass rekommenderar vi toppsäljaren Blumotion från Blum.

Pris 139 kr per styck.


Vitrindörrar, med eller utan spröjs är ytterligare ett sätt att förhöja den totala känslan i köket. Komplettera gärna med inbyggd belysning.
Pristillägg 500 kr för glas och 300 kr för spröjs (utöver dörrens pris).
   
   


Som tillbehör till våra fina köksluckor för IKEA Faktum tillverkar vi också skåp och stommar för de som vill passa på att bygga ut sina kök.

Observera att vi inte säljer "bara" enstaka skåp. En beställning måste innehålla minst 5 köksluckor eller totalt ordervärde om minst 5000 kr för at vi ska acceptera en beställning på skåp.
   
   


Krönlister görs i första hand helt släta och i 18 mm tjocklek. Önskar du andra utföranden kan du medfördel bekanta dig med vårt sortiment färdiga krönlister. Om du inte meddelar annat så görs de i samma vackra finish och nyans som nya köksluckorna.
Se vårt sortiment handtag & Knoppar


 

Bilden visar hur effektfullt det kan bli med täcksidor och golvsocklar i samma nyans som nya köksluckorna. Skåpens vita färg trollas bort. Designen är en specialdesign som utgått ur sortimentet. Färg: Easy Grey.

Golvsockel

När du ändå förnyar ditt kök, passa på att byta ut dina gamla golvsocklar/ sparklister. Vi tillverkar dem i samma vackra finish som nya luckorna vilket ger en väldigt lyxig känsla. Kombinera gärna med täcksidor i samma färg.

Varje kök har sin unika storlek. Vi måttanpassar dina nya golvsocklars längd och höjd på millimetern. Kontakta oss så lägger vi till just dina mått.

Täcksidor

Täcksidor är som namnet antyder en skiva som placeras exempelvis på kökets gavel eller på sidan av en köks-ö för att täcka eller dölja sidan av den vita skåpsstommen. Som standard tillverkar vi täcksidorna i samma färg som nya köklsluckorna men du kan utan extra kostnad välja någon av våra andra färger. Tillverkas som standard i 18 mm tjocklek men kan utan prisförändring väljas i 10, 12, 16 eller 18 mm tjocklek. Monteras enkelt genom att skruva från insidan av skåpet.

Kontakta oss så tillverkar vi på millimetern exakt de mått som just ditt kök behöver.

Passbitar

Ibland går det inte jämnt upp. Kökets bredd från vänster vägg till höger vägg kanske är 4 meter medan skåpen endast är 3,90. För att dölja glappet kan det bli snyggt med en passbit på 10 cm. Välj en neutral vit nyans eller exempelvis samma kulör som de nya köksluckorna. Prisexempel: 250 kr för 10 x 92 cm.
Monteras lika enkelt som täcksidorna. 

Taklist, Krönlist & Ljusrampslist

När du ändå är i farten kan vi även hjälpa dig med nya krönlister och ljusrampslister. Även de kan göras i samma nyans som nya luckorna för bästa effekt. En krönlist kan exempelvis placeras ovanpå överskåpen för att få en snygg inramning upp mot taket. Har du en ljusramp under överskåpen kanske du vill dölja dem. Smalaste mått vi kan tillverka är 5 cm.

Fronter till kyl, frys och diskmaskin mm.

Om du har en inbyggnadsmaskin, exempelvis en diskmaskin SOM REDAN HAR en lucka så går det aldeles utmärkt att beställa en ny. Det är en "helt vanlig" lucka. Du använder dina befintliga monteringsbeslag och gångjärnen fästs i det befintliga Faktum-skåpet. Välj bara rätt mått i webshopen bland de andra luckorna.

Om du INTE har en lucka framför din maskin idag så saknar du troligtvis de monteringsbeslag som behövs. Det kan också vara så att din maskin inte är gjord för inbyggnad. Exempelvis måste den redan vara placerad i ett Faktum-skåp.

Bilden visar Arctic Grey med Smooth White som referens. Design Faktum W08. Täcksidor och golvlist i Arctic Grey. Bilden tagen med vanlig mobilkamera. Lådfronterna är ännu inte injusterade för perfekt passform.