Här kan du räkna priser och beställa nya köksluckor till ditt kök IKEA METOD

Längre ner på den här sidan finner du alla luckor och priser med perfekt passform till IKEA Metod (IKEAs nuvarande system).

Köp dina nya köksskåp, lådor, bänkskivor och gångjärn mm hos IKEA och till deras låga priser. Det som syns, köksluckorna kan du med fördel beställa av oss för att få ett helt annat utseende både när det gäller färg och utseende på själva luckorna. Perfekt för dig som inte vill att ditt IKEA-kök ska se ut som ett “IKEA-kök”. Vi har samtliga de storlekar på luckor som IKEA har men vi har också en hel del storlekar som “fattas” i IKEAs utbud. Vi gör även specialmått på beställning. Kontakta oss med dina specifika önskemål. Vi är glada att hjälpa till!

Vi tillverkar på beställning och i den kombination av färg + design du önskar. Det gör att du hos oss får +400 valmöjligheter. Enda undantaget är High Gloss som kräveren slät yta och endast erbjuds i den släta designen W08. Vår handtagslösa design U12 med frästa grepp har också en viss begränsning i utbudet av färger. För tillfället finns inte U12 listad för IKEA Metod men kan tillverkas på beställning.

Att beställa luckorna – det som verkligen syns – av oss gör totalkostnaden något högre jämfört med att beställa allt från IKEA men för mellanskillnaden får du ett mycket vackert kök som kan jämföra sig med ett betydligt dyrare kök från exempelvis Marbodal, Ballingslöv eller andra betydligt dyrare köksprojekt. Köp skåpen hos IKEA och fronterna från oss. 

1. BÖRJA MED ATT VÄLJA UTSEENDE PÅ DINA NYA KÖKSLUCKOR

Börja med att välja önskad design och färg på dina nya dörrar och fronter. Du kan hoppa över detta moment om du endast vill räkna priser men vi behöver informationen vid en eventuell beställning.

Bilden visar köksluckor i kombinationen W30 + Parisian Blue
Bilden visar den släta luckan W08 + Oyster High Gloss

ÄR FRONTERNA FÖRBORRADE?

Javisst, våra dörrar och lådfronter är förborrade med perfekt passform för dina befintliga IKEA Faktum gångjärn och för dina befintliga IKEA Faktum/ IKEA Rationell lådor. Alla passar perfekt direkt ur kartong utan krav på egen efteranpassning.

Precis som IKEA och andra köksfabrikat så borrar vi inte för knoppar eller handtag då det finns tusentals olika önskemål och varianter. Däremot rekommenderar vi den fantastiska borrmallen “Fixa” från IKEA för några tior. Sök bara på art nr 903.233.93 på ikea.se

IKEA Borrmall art nr 903.233.93

2. Lådfronter för IKEA Metod. Sorterade i bredd per cm

HÖGER ELLER VÄNSTER?

Våra luckor är symmetriska vilket betyder att de passar lika bra som högerhängda som vänsterhängda. Vi fräser för gångjärnen på dörrens ena sida och eftersom designen är symmetrisk så finns det inget “upp eller ner” och därmed heller inget höger eller vänster. Våra dörrar passar lika perfekt oavsett (ett undantag är de 195 cm höga dörrarna med ett tredje gångjärn som inte sitter i mitten varför vi frågar om höger eller vänster för just de luckorna).

3. Dörrar för IKEA Metod. Sorterade i bredd per cm

4. Vitrindörrar för IKEA Metod.

5. Måttbeställda delar till ditt kök IKEA Metod

En sak som skiljer oss från IKEA är att vi erbjuder möjligheten att få hem färdigkapade delar redan från fabrik, dvs utan att du ska behöva kapa själv och få fula synliga kapytor. IKEA har ett fåtal standardlängder liggandes. Där köper du en hel skiva, kör hem och kapar på plats. Genom att vi gör det redan på fabrik kommer de hem i exakt rätt storlek redan från början. Om du har en skiss från IKEAs Kitchen Planner ska du alltså inte lägga in IKEAs lagerhållna mått utan exakt det mått du behöver när den är färdigkapad.

Täcksidor

Täcksidor används för att dölja de vita skåpen och får köket att se platsbyggt ut. Tillverkas i samma fina nyans och finish som nya köksluckorna.

Passbitar

En passbit används för att dölja ett hålrum mellan skåp och vägg. Tillverkas i samma fina nyans och finish som nya köksluckorna.

LJUSRAMPSLISTER

En ljusrampslist monteras under väggskåpen och döljer ljusramper mm. Görs i samma fina nyans och finish som nya köksluckorna.

GOLVLISTER

Golvlister används för att täcka benen och dölja tomrummet under skåpen. Tillverkas i samma fina nyans och finish som nya köksluckorna.