Köksluckor till IKEA Metod

Här kan du räkna priser och beställa nya köksluckor till ditt kök IKEA METOD

Längre ner på den här sidan finner du alla storlekar på luckor och deras priser. Köp dina nya köksskåp, lådor, bänkskivor och gångjärn mm hos IKEA. Komplettera med våra premiumluckor, dvs den delen av köket som syns utåt och du får ett designerkök i klass med Marbodal, Ballingslöv eller Kvänum. Men till ett betydligt blygsammare totalpris.

Vi har alla storlekar på luckor som du finner hos IKEA men där utöver har vi också ett stort antal luckstorlekar som “saknas” i IKEAs utbud. Med oss får du helt enkelt fler olika pusselbitar att bygga ditt nya kök med.

Vi har ett stort antal olika designer (modeller) på våra premiumluckor samt ännu fler olika färger och finishar. Perfekt för dig som inte vill att ditt nya kök ska see ut som ett helt vanligt “IKEA-kök”.

1. BÖRJA MED ATT VÄLJA UTSEENDE PÅ DINA NYA KÖKSLUCKOR

Börja med att välja önskad design och färg på dina nya dörrar och fronter. Du kan hoppa över detta moment om du endast vill räkna priser men vi behöver informationen vid en eventuell beställning.

Bilden visar köksluckor i kombinationen W30 + Parisian Blue
Bilden visar den släta luckan W08 + Oyster High Gloss
Bilden visar släta luckor med infrästa grepp - Serie U12

ÄR FRONTERNA FÖRBORRADE?

Javisst, våra dörrar och lådfronter är förborrade med perfekt passform för dina befintliga IKEA Faktum gångjärn och för dina befintliga IKEA Faktum/ IKEA Rationell lådor. Alla passar perfekt direkt ur kartong utan krav på egen efteranpassning.

Precis som IKEA och andra köksfabrikat så borrar vi inte för knoppar eller handtag då det finns tusentals olika önskemål och varianter. Däremot rekommenderar vi den fantastiska borrmallen “Fixa” från IKEA för några tior. Sök bara på art nr 903.233.93 på ikea.se

IKEA Borrmall art nr 903.233.93

2. Lådfronter för IKEA Metod. Sorterade i bredd per cm

HÖGER ELLER VÄNSTER?

Våra luckor är symmetriska vilket betyder att de passar lika bra som högerhängda som vänsterhängda. Vi fräser för gångjärnen på dörrens ena sida och eftersom designen är symmetrisk så finns det inget “upp eller ner” och därmed heller inget höger eller vänster. Våra dörrar passar lika perfekt oavsett (ett undantag är de 195 cm höga dörrarna med ett tredje gångjärn som inte sitter i mitten varför vi frågar om höger eller vänster för just de luckorna).

3. Dörrar för IKEA Metod. Sorterade i bredd per cm

4. Vitrindörrar för IKEA Metod.

5. Måttbeställda delar till ditt kök IKEA Metod

En sak som skiljer oss från IKEA är att vi erbjuder möjligheten att få hem färdigkapade delar redan från fabrik, dvs utan att du ska behöva kapa själv och få fula synliga kapytor. IKEA har ett fåtal standardlängder liggandes. Där köper du en hel skiva, kör hem och kapar på plats. Genom att vi gör det redan på fabrik kommer de hem i exakt rätt storlek redan från början. Om du har en skiss från IKEAs Kitchen Planner ska du alltså inte lägga in IKEAs lagerhållna mått utan exakt det mått du behöver när den är färdigkapad.

Täcksidor

Täcksidor används för att dölja de vita skåpen och får köket att se platsbyggt ut. Tillverkas i samma fina nyans och finish som nya köksluckorna.

Passbitar

En passbit används för att dölja ett hålrum mellan skåp och vägg. Tillverkas i samma fina nyans och finish som nya köksluckorna.

LJUSRAMPSLISTER

En ljusrampslist monteras under väggskåpen och döljer ljusramper mm. Görs i samma fina nyans och finish som nya köksluckorna.

GOLVLISTER

Golvlister används för att täcka benen och dölja tomrummet under skåpen. Tillverkas i samma fina nyans och finish som nya köksluckorna.