Nya köksluckor som passar till IKEA stommar

Vi är experter på uppgraderingar och nya köksluckor till IKEA-kök. Både det äldre systemet IKEA Faktum och det aktuella IKEA Metod. Vi kan också blanda nya köksluckor till ditt äldre Faktum-kök om du vill komplettera med nya skåp och stommar från IKEA utan att det syns.

Nya köksluckor till IKEA Faktum (gamla systemet)

Behåll dina befintliga skåp och stommar i det kök du är nöjd med. Förnya bara det som syns. Vi tillverkar nya köksluckor till Faktum-kök måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-stommar och dina Faktum-gångjärn. Allt passar perfekt direkt ur kartong. Bara att hänga upp!

Fördelar med nya köksluckor från Smålandsluckan:

 • Behåll dina skåp och stommar från IKEA som du är nöjd med, byt bara till moderna och fräscha, nya köksluckor i vår höga kvalité.
 • Prisvärt och miljövänligt jämfört med att riva ut hela köket för att sen montera nya luckor på nya stommar.
 • Slipp veckor med byggdamm, obrukbart kök och dyra kostnader för att flytta vatten, avlopp och el mm. Du byter enkelt luckor under en lördag inkl kaffepaus.
 • Vi har ett flertal luckor i olika designer och många vackra färger att välja på.
 • Våra köksluckor passar garanterat perfekt till dina Faktum-stommae och dina Faktum-gångjärn då vår produktion är måttanpassad efter IKEAs originalritningar.
 • Hela 5 års garanti mot skador orsakade av fukt (även fukt från diskmaskin!)

Nya köksluckor till IKEA Metod (nuvarande systemet)

Den perfekta lösningen för dig som bygger ett nytt kök med nya stommar från IKEA men som inte finner luckor ur IKEAs sortiment i den design eller färg du gillar. Eller för dig som inte vill att ditt nya IKEA-kök ska se ut som ”ett IKEA kök”. Köp allt det andra på IKEA och luckorna från oss med perfekt passform och mycket höga kvalité och finish. Tips: Utöver standardmåtten har vi en hel del andra storlekar som INTE finns att köpa hos IKEA.

Fördelar med nya köksluckor från Smålandsluckan:

 • Köp dina nya skåp, stommar, lådsatser och gångjärn mm hos IKEA och till deras låga priser. Beställ köksluckorna genom oss och ditt nya IKEA-kök kommer inte se ut som ”ett IKEA-kök”.
 • Totalkostnaden blir något högre men för mellanskillnaden får du ett mycket vackert kök som kan jämföra sig med Marbodal, Ballingslöv eller andra betydligt dyrare köksprojekt.
 • Vi har andra designer, färger och kombinationsmöjligheter på luckor än IKEA. Perfekt för dig som inte vill ha det som erbjuds på massmarknaden.
 • Vi har samma storlekar på köksluckor som IKEA Metod men dessutom ett flertal specialstorlekar som ”saknas” i IKEAs sortiment. Vi kan dessutom utan extra kostnad göra specialstorlekar som just ditt kök skulle behöva. Exempelvis kring fläkt och micro.
 • Våra luckor har mycket hög kvalité och finish och vi garanterar perfekt passform.
 • Hela 5 års garanti mot skador orsakade av fukt (även fukt från diskmaskin!)

IKEA Faktum

Nu när IKEA inte längre tillhandahåller nya köksluckor till sin äldre köksserie ”Faktum” går det bra att beställa genom oss. Perfekt för dig som vill förnya ditt kök och samtidigt behålla dina befintliga skåp och stommar som du är nöjd med.

Vi har det kompletta sortimentet med nya köksluckor och lådfronter till ditt Faktum-kök. Även täcksidor, passbitar och golvlister mm i samma vackra nyans som nya köksluckorna. Vi tillverkar nya köksluckor måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn. Allt passar perfekt direkt ur kartong utan krav på egen efteranpassning mm. Bara att hänga upp!

IKEA Metod

Alla våra snygga och högkvalitativa köksluckor och vackra färger går också att beställa med perfekt passform till IKEAs aktuella sortiment IKEA Metod. Perfekt för dig som bygger ett nytt kök men inte finner någon favorit ur IKEAs sortiment eller som helt enkelt inte vill att ditt nya kök ska se ut som ”ett IKEA-kök”. Vår höga kvalité och fina finish får du på köpet!

Köp alla skåp, lådsatser, gångjärn, bänkskivor och diskbänk mm hos IKEA och till deras låga priser. Komplettera med nya luckor direkt av oss och få en helt annan kvalité, finish och utseende. Utöver IKEAs standardutbud av storlekar har vi även storlekar som ”saknas” i IKEAs sortiment. Smart när du önskar att slutresultatet ska bli så perfekt som möjligt.

Faktum + Metod = Sant!

Nyhet: Nu kan du blanda gammalt och nytt i samma kök utan det märks. Behåll dina nuvarande Faktum-stommar och förläng, bygg ut eller gör en köks-ö med Metodstommar. Beställ därefter alla de nya köksluckorna genom oss så lovar vi att de passar perfekt. En perfekt lösning för dig som vill ta tillvara på det kök du redan har och som önskar dig en varsam uppgradering och utbyggnad för en vettig peng. Behöver du nya skåp och stommar i Faktum-storlek så har vi det i vårt sortiment också!

Vi tillverkar på beställning och levererar i platta paket till dig på några veckor. Allt är färdigt direkt ur kartong, bara att hänga upp! Tips: Börja gärna med att låna hem några varuprover för att känna och klämma på vår höga kvalité hemma hos dig och för att se våra vackra nyanser hemma i just din köksbelysning.