Deposition för hemlån av varuprover

Vi är jätteglada för ditt intresse för våra utbytesluckor till IKEA Faktum och IKEA Metod. Vi har mottagit din beställning och inväntar nu din deposition. Vi kommer därefter packa och skicka dina beställda varuprover. Vi skickar med DHL och en förbetald returfraktsedel kommer ligga med i försändelsen.

För att vi ska få våra utlånade varuprover i retur inom rimlig tid behöver vi en deposition om 500 kr. Enklast gör de en överföring via Swish. Då kommer alla uppgifter förifyllda. Du kan också överföra din deposition med kort men behöver då fylla i lite fler uppgifter.

Starta din Swish app och klicka på lilla bilden som föreställer en kamera. Rikta sedan kameran mot röda ”Scanna med Swish” bilden. Alla uppgifter blir förifyllda i din Swish app. Godkänn med mobilt Bank-id som vanligt. Klart!

Öppna din Swish-app:

Scanna här:

Då får en bekräftelse direkt på din Swish-skärm precis som vanligt och inget sker förrän du godkänner med Bank-Id. Prova gärna! Önskar du hellre Swisha manuellt är vårt Swish-nr 1235290770. Fyll i din meddelanderuta att det avser deposition av varuprover beställda på Smålandsluckan.se

Överför din deposition med kort istället

Som ett alternativ till Swish går det också bra att lägga sin deposition med kort. Tryck på knappen och fyll i dina uppgifter. Använd samma mailadress som du använde när du fyllde i formuläret för varuproverna nyss. Mottagare av depositionen är Easyfront AB.

Frågor & svar om våra varuprover och varför vi har valt att ha en deposition

Varför en deposition?

Vi vill inte att det ska vara gratis eller för ”enkelt”. Genom att begära en mindre motprestation behöver vi bara låna ut våra varuprover till de som verkligen är intresserade av ett eventuellt köp.

Kan det inte vara gratis att låna hem?
Jo, det skulle det kunna vara. Men om man kan beställa helt fritt är det tyvärr vanligt att somliga skriver någon annans adress ”för att skojas” samtidigt som den som ofrivilligt får saker hembeställda inte blir så glada då de tror att det är vi som har skickat på eget initiativ. Sedan vi införde en deposition i samband med hemlån så har dessa okynnesbeställningar helt upphört. Varuvärdet på det vi lånar ut är ca 1500 kr samtidigt som våra kostnader för de båda frakterna med DHL kostar oss ca 250 kr. Vi tycker att 500 kr är en lagom nivå på depositionen. Våra kunder vill låna och vi vill få det vi lånat ut i retur. Systemet fungerar mycket bra och tjänsten är väldigt populär.

Får jag tillbaka min deposition?
Tanken med att vi lånar ut varuprover är att du ska få möjlighet att bilda dig en uppfattning om hur respektive nyans verkligen ser ut hemma i just din belysning. Men vi behöver få dem i retur så vi kan skicka ut dem igen och igen till nya kunder. Vi står gärna för de båda DHL-frakterna (ca 250 kr) om ditt hemlån leder till köp av nya köksluckor. Då återbetalar vi alla 500 kr. Om du väljer att inte gå vidare med ett eventuellt köp och du returnerar luckor och färgprov inom en vecka från att du hämtade ut dem så återbetalar vi halva depositionen, dvs 250 kr. Det täcker då våra två fraktkostnader till DHL. Meddela oss bara när du bestämt dig så går 250 kr tillbaka via Swish.

Hur länge får jag låna hem varuproverna innan de måste returneras?
Egentligen ser man ganska direkt om man gillar en viss nyans eller inte. De flesta har luckorna hemma ett par dagar eller över en helg. Vi har sagt att ca en vecka, kanske upp emot 10 dagar är gott om tid för att kika, fundera och överväga olika alternativ. Behöver man av någon anledning ännu längre betänketid så önskar vi att du meddelar oss. Därefter blir de bara liggandes utan att någon ändå tittat på dem och då önskar vi våra varuprover i retur. Om de kommer i retur i rimlig tid och du därefter vill vänta någon eller några månader med en eventuell beställning så gottskriver vi gärna depositionen och drar av den (alla 500 kr) från slutfakturan. Nemas Problemas.

Hur skickar jag enklast tillbaka ?
Att returnera varuproverna är myckast enkelt. Det ligger alltid med en förbetald returfraktsedel med varje leverans. Om du öppnar kartongen försiktigt kan den med fördel återanvändas för returfrakten. Returfraktsedeln kan användas hos valfritt DHL-ombud i hela Sverige men enklast returnerar du bara där du hämtade ut dem.

Hur snabbt kan jag få hem mina beställda varuprover?
Vanligast nästkommande dag eller ett fåtal dagar senare. Beror lite på vilket klockslag du beställer, vad det är för veckodag och till vilken ort de ska skickas. Men det brukar gå fort.

Vad händer om jag väljer att behålla varuproverna för gott?
Tanken är inte att du ska behålla dem. Det är varuprover som du lånar hem för att se dem, klämma på dem, knacka på dem och se våra vackra nyanser hemma i just din belysning. Om du inte returnerar så kommer vi påminna dig. Om du väljer att behålla dem så kostar de 1500 kr men det är bättre att du beställer riktiga luckor istället. Vi behöver våra varuprover i retur för att kunna skicka ut dem igen och igen till nya kunder.