Nya köksluckor till IKEA Metod

Perfekt för dig som inte vill att ditt nya IKEA-Kök ska se ut som ett "IKEA-Kök" eller för dig med den äldra standarden IKEA Faktum och som vill blanda nya Faktumluckor och nya Metodluckor i samma kök, i samma färg och i samma design. Du får samma look i hela köket och allt passar perfekt!

Ett nybyggt kök med skåp och stommar från IKEA Metod. Luckor från Smålandsluckan i design W75 och nyans Easy Grey. Kunden valde våra luckor som ett alternativ till "Lerhyttan". Inskickad kundbild, byggt i en sekelskiftesvilla strax utanför Göteborg. Klicka för större bild.

Vi är specialiserade på nya köksluckor och lådfronter till både IKEAs aktuella standard Metod och den äldre standarden Faktum. Vi erbjuder samma höga kvalité och fina finish i båda systemen. Alla nya luckor levereras i platta paket och är helt färdigt ur kartong och passar perfekt utan behov av egen efteranpassning, bara att hänga upp!

Om du bygger ett helt nytt Metod-kök från grunden och väljer IKEAs förmånliga prisbild för skåp och stommar kan du med fördel välja nya luckor från oss. Då ger du ditt nya kök en helt annan look än grannens IKEA-kök. Du får samtidigt en bredare färgpalett att välja på då nästan alla våra färger kan kombineras med nästan alla våra designer/ luckor.

Alternativt kanske du redan har ett äldre IKEA-kök som du är nöjd med men vill komplettera och bygga dig en ny köksö med Metkodstommar från IKEA. Men då uppstår problemet att IKEA inte kan få fram nya luckor i samma design och färg till Faktumskåpen som till nya Metodskåpen eller tvärt om. Vi tillverkar luckor till både Faktum och Metod och du kan blanda dem i samma kök utan att det syns eller märks. Du får vår höga kvalité, fina finnish samt samma färg och design i HELA köket oavsett om de sitter på en Faktumstomme eller en Metodstomme. Ja, de har olika storlekar på luckorna i de båda systemen men troligtvis har du redan idag luckor och lådfronter i olika storlekar. Den som betraktar ditt kök kommer inte se någon skillnad.

Priser och beställning till IKEA Metod

Lägg de storlekar på dörrar och lådfronter du behöver i varukorgen och vips får du ett pris för just ditt kök direkt på skärmen.

Metod Dörrar

Pris:
0 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Metod Lådfronter

Pris:
0 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Färg

Pris:
0 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Design

Pris:
0 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:

Luckor och lådfronter till IKEA Faktum (gamla systemet) beställs under fliken Pris / Köp.

Inskickad kundbild. Ett nybyggt kök utanför Uppsala baserat på skåp och stommer från IKEA Metod och nya fronter från Smålandsluckan.se Design W75 i Easy Grey.
Inskickad kundbild. Ett nybyggt kök utanför Uppsala baserat på skåp och stommer från IKEA Metod och nya fronter från Smålandsluckan.se Design W75 i Easy Grey.

Så går det till:
Börja med att fundera på vilken färg och vilken design du vill ha på ditt nya kök, dvs på köksluckor och lådfronter. Kika under fliken "Färger till Faktum" respektiver "Designer till Faktum". Tänk på att du har möjlighet att beställa hem varuprover innan du bestämmer dig. Görs under fliken Låna Hem. Om du exempelvis önskar en slät lucka med vackert rundade kanter kan du välja den design som heter "Faktum W08". Alla våra färger och designer kan beställas som både Faktum och Metod. Beställer du en Metod-dörr så tillverkas bredden, höjden och inpassningen för gångjärnen som en Metod-dörr även om du valt designen "Faktum W08".

Ett exempel på en beställning kan se ut så här:

Design: Faktum W08
Färg: Off White
4 dörrar Faktum 40x70
5 lådfronter Faktum 60x13
3 dörrar Metod 60x80
1 täckskiva 37x80

Hela beställningen tillverkas i design W08 och i Off White och varje dörr eller lådfront kommer passa perfekt till Faktum respektive Metod. Täcksidor och golv/ taktlister går att få i exakt samma nyans som nya luckorna. Kontakta oss för exakt rätt mått så millimeteranpassar vi redan på fabrik. Därmed undviker du bekymret med att kapa på plats. Mer info under fliken Tillbehör.

Stommar, utdragslådor, bänkskivor och gångjärn mm till Metod köper du som vanligt hos IKEA. Däremot kan du med fördel beställa fronterna genom oss. Då får du möjlighet att välja helt andra färger och designer om du inte vill att ditt kök ska se ut som ett IKEA-kök. På köpet får du vår höga kvalité och fina finish. Tänk också på att du hanterar mycket vatten och het vattenånga i ditt kök, exempelvis ovan kaffemaskin och ugn eller bredvid diskmaskinen. Vattenspill och het ånga har dålig inverkan på spånskiva som är IKEA´s vanligaste material. Våra dörrar och lådfronter är tillverkade i ett exklusivare material som har en så hög tålighet mot fukt att du till och med kan placera dem i ett badrum, våtzon 2. Mer info om vår coating som varken syns, känns eller märks kan du läsa här.

Hur ser jag skillnad på IKEA Faktum vs IKEA Metod? Kika på hålraden!
Hur ser jag skillnad på IKEA Faktum vs IKEA Metod? Kika på hålraden!

Ja, vi säljer också skåp och stommar till IKEA Faktum (gamla systemet). Mer info under fliken Tillbehör.

IKEA METOD LERHYTTAN?

Kika på vår snarlika design W76

Ett nybyggt kök med skåp och stommar från IKEA Metod. Luckor från Smålandsluckan i design W76 och nyans Easy Grey. Kunden valde våra luckor som ett alternativ till "Lerhyttan". Klicka för större bild. Inskickad kundbild, byggt söder om Stockholm.

IKEA lanserade för en tid sedan en ny design med buller och bång. Den fick namnet Lerhyttan och kom först i en vacker ljusgrå nyans. Kort därpå fick man leveransproblem och Lerhyttan Grå drogs tillbaka. Av en slump hade vi redan en design vid namn W76 som i mångt och mycket liknar Lerhyttan, speciellt i vår vackra Easy Grey. Läs mer i vår artikel om Lerhyttan här.