Färgval för nya köksluckor till IKEA Faktum 2019

Här nedan presenterar vi alla våra standardfärger. Populärast just nu är Off White och Easy Grey. För dig som vill ha "en helt vanlig vit" rekommenderar vi Smooth White medan Jasmine White är valet för dig som önskar en svag träfiberstruktur. Enligt inredningsmagasin och fastighetsmäklare har ljusgrått blivit mycket populärt på senare tid. Av de som önskar en ljusgrå nyans brukar de flesta välja vackra Easy Grey.

Alla våra luckor tillverkas i mycket hög kvalité och väljer du någon av våra standardfärger tillverkas de i vattenavstötande utförande så att de till och med tål den heta vattenångan ovanför en kaffemaskin eller oavsiktligt vattenspill från diskbänken. Perfekt för den tuffa miljö som råder i ett kök och på köpet blir de enkla att torka av och hålla rent. Här kan du läsa mer om vår höga kvalité och att de är vattenavstötande.
Design Faktum W08 i White Supergloss / Högblank Vit (specialfärg mot pristillägg)
Design W75 i Easy Grey. Ett nybyggt kök utanför Göteborg baserat på nya stommer IKEA Metod och fronter från Smålandsluckan som ett alternativ till "Lerhyttan".

Låna hem färgprover

Vänligen observera. Att fånga exakt rätt nyans med en kamera i en viss belysning är inte möjligt. Olika kök har olika belysning och olika bildskärmar har olika färginställningar vilket gör att en dator, padda eller telefon inte nödvändigtvis visar färgerna som de ser ut på riktigt. Vi tipsar om möjligheten att låna hem färgprover och se dem hemma i ditt kök, i din belysning och med egna ögon. Mer info under fliken Låna Hem.

ÖVERSIKT FÄRGER FÖR KÖKSLUCKOR TILL IKEA-KÖK

Vita färger:

Frozen White
Smooth White
Off White
Magnolia White
White Highgloss - pristillägg +50%
White Semigloss (halvblank)
Jasmine White (Svag träfiberstruktur)

Klicka på bilderna för att komma vidare och se miljöbilder på kök med vita köksluckor, eller scrolla ner för att se fler färger på köksluckor för IKEA-kök.

Gråa färger:

Easy Grey
Arctic Grey
Steel Grey
Antracitgrå

Klicka på bilderna för att komma vidare och se miljöbilder på kök med gråa köksluckor.

Varma/ Bruna färger:

Caffe Latte
Sand of Sahara
Cashmere Highgloss
Bronze Brown

Klicka på bilderna för att komma vidare och se miljöbilder på kök med köksluckor i varma färger.

Svarta färger:

Black Ink
Black Supermatt
Black Highgloss
Black Oak

Klicka på bilderna för att komma vidare och se miljöbilder på kök med svarta och mörka köksluckor.

Blåa och blågröna färger:

Fjord
Aqua Blue
Retro Blue
Indigo

Klicka på bilderna för att komma vidare och se miljöbilder på kök med blåa och blågröna köksluckor.

Träfiberstruktur

Manhattan Oak
California Oak
Stirling Oak
Santana Oak (med spår av sågtimmer)
Scandinavian Forest
Pearl Grey
Björk Natur
Jasmine White (Svag träfiberstruktur)

Klicka på bilderna för att komma vidare och se miljöbilder på kök med köksluckor i trästruktur.

Cement & Betong

Light Concrete
Light Concrete
Rough Concrete
Rough Concrete
Manhattan Backyard
Dark Concrete
Svårt att välja? Börja med att låna hem färgprover innan du bestämmer dig. Mer info under fliken Låna Hem.
Bilden visar hur effektfullt det kan bli med täcksidor och golvsocklar i samma nyans som nya köksluckorna. Skåpens vita färg trollas bort. Designen är en specialdesign som utgått ur sortimentet och ersatts av Faktum W12. Färg: Easy Grey.
Ett specialkök vi byggt baserat på Faktum W08 i Santana Oak med struktur av sågtimmer.
Inskickad kundbild: Ett kök från sent 1980-tal på Öland som fått ett facelift med design Faktum W10 i Easy Grey. Juni 2018
Inskickad kundbild: Ett kök från sent 1980-tal på Öland som fått ett facelift med design Faktum W10 i Easy Grey. Juni 2018
Bilden visar Arctic Grey med Smooth White som referens. Design Faktum W08. Täcksidor och golvlist i Arctic Grey. Bilden tagen med vanlig mobilkamera. Lådfronterna är ännu inte injusterade för perfekt passform.

Tänk på att olika bildskärmar har olika ljus- och färginställningar. En vitgul nyans på en bildskärm kan se vitblå ut på en annan. Även i verkligheten kan en nyans se olika ut beroende på typ av belysning. Exempelvis lysrör, halogenlampor eller LED-ljus. Att perfekt återge en viss nyans på din skärm är inte möjligt och kan skilja sig något mot hur den upplevs i verkligheten. Tips: Låna hem luckor och färgprover. Känn och kläm på dem hemma i ditt kök under just dina förhållanden. Mer info under fliken Låna Hem.