STILRENA LUCKOR MED GREPPLIST I ALUMINIUM

I vår UAL-serie erbjuder vi ett antal designer med fabriksmonterade grepp i form av en aluminiumlist. Perfekt för alla de som inte önskar traditionella knoppar eller handtag. Aluminiumlisterna monteras redan på fabrik och blir både en snygg designdetalj och ett praktiskt grepp (handtag). UAL-serien är i grunden vår släta och populära dessign W28 utan krusiduller men med aluminiumlist i valt utförande. Handtagen (greppen/ aluminiumlisten) kan placeras i fyra olika positioner. Uppe, nere, på höger sida och på vänster sida. Efter lagd beställning kommer vi överens med dig exakt vilken position du önskar för respektiva lucka. Det går också bra att maila in en lista till oss i förväg. UAL-serien är valbar i samtliga våra färger och finishar. Även highgloss.

Lådfronter för IKEA Metod med infällda handtag i aluminuim. Design UAL-5 i Jasmine White finish. Inskickad kundbild, Stockholm
Design UAL-7
Design UAL-7/1
Design UAL-8
Design UAL-8/1
Minimalistisk och clean look med en lång och smal grepplist i aluminium. Design UAL-1.

Alla våra köksluckor med grepp har en slät design med raka sidor och kanter utan krusiduller. Luckorna med grepp är en variant av vår populära design W28 plus valt grepp i aluminium.

För både nya och åldre IKEA-kök erbjuder vi våra populära UAL-serie i hela sju olika utföranden på själva grepplisten. Alla luckor är helt släta och utan krusiduller. Det som skiljer dem åt är själva utformningen eller designen på aluminiumlisterna. UAL-serien går att beställa i alla våra standardärger och finishar samt för både nya IKEA Metod och det äldre IKEA FAktum. Vår 5 åriga garanti mot fuktskador omfattar även samtliga luckor i UAL-serien eftersom de tillverkas i sasmma höga kvalité som våra traditionella designer.

DESIGN UAL-1

Design UAL-1
Minimalistisk och clean look med en lång och smal grepplist i aluminium. Design UAL-1.

DESIGN UAL-5

Design UAL-5 i Smooth White
Lådfronter för IKEA Metod med infällda handtag i aluminuim. Design UAL-5 i Jasmine White finish. Inskickad kundbild, Stockholm

DESIGN UAL-6

DFesign UAL-6
Design UAL-6 i Scandinavian Forest finish. Bilden visar ett kök vi byggt i en lägenhet i London och är ett annat fabrikat än IKEA.

Observera att det finns en begränsning för hur UAL-6 kan användas på ett IKEA-kök. Eftersom grepplisten saknar "rygg" så finns ingen plats för fingrarna om UAL-6 används på IKEA-lådor eller i underskåp direkt under bänkskivan. Däremot är UAL-6 jättesnygg att ha på dörrarnas undersida på väggskåpen. Komplettera gärna med minimalistiska UAL-1 i underskåp och lådfronter.

DESIGN UAL-7

Design UAL-7
Design UAL-7 i Arctic Grey

DESIGN UAL-8

Design UAL-8
Design UAL-8 i Grey Highgloss i mix med California Oak finish.

DESIGN UAL-7/1

Design UAL-7/1

DESIGN UAL-8/1

Design UAL-8/1

Fasade kanter. 2 varianter av UAL-7 och 8

UAL-7 och 8 finns i två varianter där listernas sidokanter är fasade för en mjukare look.

Det som skiljer UAL-7 från UAL-8 är att greppet i UAL-7 har en svag rundning medan greppet i UAL-8 är mer "rakt". Det som skiljer UAL-7/1 och UAL-8/1 från UAL-7 respektive UAL-8 är att greppen går hela vägen ut till kanterna i 7 och 8 medan greppen är något infasade i sidorna på 7/1 och 8/1.

Design UAL-8/1 i Cream Highgloss finish

Greppens möjliga placeringar

Varje dörr eller lådfront i UAL-serien kan ha sin grepplist i 4 olika positioner:

Notera att till IKEA-kök är design UAL-6 endast lämplig i grepp GC, dvs i underkant på luckorna i överskåpen på grund av att UAL-6 saknar "rygg". Det gör att man inte kommer in med fingrarna för att öppna en låda så som IKEA har designat sina lådor. UAL-6 är ej heller lämplig i grepp DC, dvs högst upp på en dörr eller lådfront i underskåpen då bänkskivan i många svenska kök sticker ut en bit. Man kan medfördel kombinera design UAL-6 med grepp i underkant på luckorna i överskåpen och smtidigt välja en annan UAL-design på lådfronter och dörrar i golvskåpen.

Vid beställning: höger/ vänster

Vanligtvis behöver vi inte veta om en dörr ska vara högerhängd eller vänsterhängd då våra vanliga designer är symetriska (vändbara utan att det märks). Beställ luckor ur AUL-serien i vår webshop som vanligt. Vi kommer sen fråga dig vilka som ska vara höger/ vänster, handtag uppe eller nere. Du kan också maila in en lista till oss med dessa uppgifter. Annars tar vi det per telefon efter lagd beställning. Vi påbörjar inte produktionen förrän vi vet vilket grepp som vilken lucka ska ha.

Att montera nya UAL-luckor är lika enkelt som att montera de traditionella luckorna för handtag och knoppar men med ett litet undantag. Eftersom grepplisten tar en viss plats överst eller underst på varje dörr så behöver gångjärnen flyttas till nästa snäpp inne i skåpen. I varje skåps insida finner du en lång rad förborrade hål. Vanligtvis sitter monteringsplattorna i översta respektive understa hålet. När du monterar UAL-dörrarna flyttar du bara monteringsplattan till förborrade hål nr 2 istället. Dina skåp är alltså redan förberedda för montering av annan typ av lucka än originalluckorna. Vi fräser uttagen för gångjärnen i UAL-serien för perfekt passform mot hål nr 2 i stället för hål nr 1.

Vår fina UAL-serie kan beställas till både IKEA Faktum och IKEA Metod samt för andra köksfabrikat efter överenskommelse. Dock finns två mindre undantag. Faktum: Den lilla lådfronten som ibland sitter under ugnen (60x9) kan inte både förborras och ha en aluminiumlist. Denna lådfront levereras därför förborrad som vanligt men utan aluminiumlist (blir en vanlig W28 itsället). Det finns helt enkelt inte plats att ha både aluminiumlist och borrhål på den lilla ytan. Metod: Samma sak gäller den lägsta lådfronten som är 10 cm hög (gäller alla bredder). Även dessa kommer levereras förborrade för perfekt passning mot lådorna med 10 cm höjd men kommer utan aluminiumlist (design W28). Du kan också välja att ha denna lådfront som "dummy", dvs en passbit som ser ut som en lådfront men med aluminiumlist. Fråga gärna vår kunniga kundtjänst om råd. De har ofta många bra förslag och finesser att föreslå.

Vitrindörrar / Glasdörrar

Kökslucka som viitrin/ dörr med glas. Bilden visar UAL-5 med grepp i underkant. Alla UAL-luckor kan beställas som glsasdörr men inte med spröjs. Rambredd 60 mm.
Design UAL-1 i Frozen White. Överskåpen i bakgrunden mad list UAL-1 och i Black Ink finish.
Minimalistisk aluminiumlist i design UAL-1
Luckor till IKEA med infällda grepp i aluminium. Design UAL-5. Finish: California Oak
Luckor till IKEA med infällda grepp i aluminium. Design UAL-5. Finish: California Oak
Design UAL-8
Ett Vedum-kök i Hammarby Sjöstad (södra Stockholm) som vi uppgraderat med nya köksluckor i design UAL-5 och White Semigloss.
UAL-5 i Jasmine White. Här på skåp och stommar IKEA Metod. Inskickad kundbild. Solna mars 2019.
UAL-5 i Jasmine White. Här på skåp och stommar IKEA Metod. Inskickad kundbild. Solna mars 2019.