Design W76 - Ett alternativ till IKEA Metod Lerhyttan

Design W76 - Ett prima alternativ till IKEA Metod Lerhyttan.

LERHYTTAN blev snabbt mycket populär hos IKEA som tyvärr fått extremt långa leveraanstid. Vår ordinarie leveranstid är ca 3-4 veckor (+1 vecka om du önskar glasade dörrar/ vitrin). De som inte får tag på Lerhyttan eller som inte vill vänta på Lerhyttan beställer med fördel vår design W76 i utförande som IKEA Metod och passar då dina skåp och stommar från IKEA Metod. Gäller både skåpsluckor och lådfronter. Om du redan har ett kök med det äldre systemet Faktum och vill komplettera med stommar i serie Metod så kan du blanda Faktum och Metod genom oss i samma färg och design men där varje Faktum-del görs i Faktumutförande och varje Metod-del görs i Metodutförande. Allt passar perfekt och ingen kommer se skillnaden. På beställning tillverkar vi också sidopaneler, golvsocklar, passbitar och ljusrampslister i samma färg som dina nya köksluckor. Fråga oss så hjälper vi dig! Lerhyttan / W76 kan precis som alla våra andra designer väljas i alla våra standardfärger. Vi tipsar om möjligheten att beställa hem varuprover innan du bestämmer dig. Görs under fliken Låna Hem.

Bra att veta. Vi är experter på nya luckor till IKEA-kök. Vårt huvudfokus har i många år varit ersättningsfronter till det äldre systemet Faktum (som ersattes av Metod 2013). Mycket av informationen här på Smålandsluckan.se är skrivet för våra besökare som i första hand vill behålla sitt Faktumkök men alla våra designer, färger, golvlister och sidopaneler mm kan tillverkas för att passa perfekt med Metod också. Så om du läser att en design heter "Faktum W12" så kan den även beställas som "Metod W12" och "Färger till Faktum" kan också väljas till Metod etc, även om det inte står i texten.

Inskickad kundbild. Skåp och stommar från IKEA Metod och nya luckor från Smålandsluckan i design W76 och Easy Grey som ett alternativ till IKEA Metod Lerhyttan. Byggt strax söder om Stockholm.

Vår design W76 är utskuren ur ett enda stycke där man fräst spår på ramen för att ge intryck av att den är tillverkad av spillvirke (flera små bitar virke). Ramen är 55 mm bred oavsett storlek på luckan eller lådfronten. Ju större lucka, ju större spegel (utrymmet inanför ramen) samtidigt som ramens bredd är konstand 55 mm i hela köket. Som ett alternativ har vi design W75 (inga streck/ spår på ramen) eller design W09 där ramen är 88 mm bred. Se alla designer här.

Vår produktion utförs med moderna maskiner och vi använder massiv MDF av myckt hög kvalité. Design W76 är 19 mm tjock (ramen) och har en härlig tyngd vilket ger pondus som du märker tydligt och uppskattar varje gång du öppnar och stänger dem. Beställer du den som Metod kommer den färdigborrad för prefekt passform som lådfront eller fräst för gångjärn specifikt för Metod. Allt är klart ur kartong och färdigt att hänga upp. Alla andra delar till ditt kök kan du beställa hos IKEA och våra fronter passar perfekt.

VÅR HÖGA KVALITÉ OCH VACKRA FINISH:

Viktigt att tänka på gällande IKEAs garanti och våra fronter som är fukttåliga. IKEA har fantastiskt låga priser men kvalitén på fronterna är inte alltid den bästa. Det är billigt och ser snyggt ut från början och det verkar som de lämnar en mycket generös garanti. Men garantin gäller endast luckornas funktion (!!!) och omfattar inte exempelvis FUKT eller VATTEN. Vanligtvis förekommer mycket het vattenånga i ett kök. Exempelvis ovan en kaffemaskin, bredvid en diskmaskin (båda höger och vänster sida), ovan en inbyggnadsugn eller oavsiktligt vattenspill kring en diskbänk. Om du efter en tid upplever att dina fronter blivit fula, fått lacksläpp eller dragit på sig "munsår" så nekas du troligtvis garanti från IKEA då "felet" inte är från fabrik (fabrikationsfel). Skadorna har ju uppkommit av vatten eller fukt hemma i ditt kök och då nekar IKEA många gånger garanti. IKEAs garanti är en funktionsgaranti. En lucka som blivit ful har inte tappat sin funktion (!!!) och en sådan reklamation omfattas oftast inte heller av deras garanti.

Vår produktion är betydligt mer påkostad och vi använder i stor utsträckning helt andra material. Våra fronter är så fukttåliga att de till och med kan placeras i badrum, våtzon 2! Därmed är de också lämpade för placering i den tuffa miljön som vanligtvis råder i ett kök. Här kan du läsa mer om hur bra det är med skåpsluckor som är vattenavstötande.

Däremot anser vi att IKEAs kvalite i övrigt, exempelvis stommar, gångjärn och hantag mm är väl värda att satsa på.

Design W76 i Easy Grey från Smålandsluckan.se där kundens förstahandsval var design Lerhyttan Metod från IKEA.

Det äldre IKEA Faktum vs det nuvarande IKEA Metod

Hur ser jag skillnad på IKEA Faktum vs IKEA Metod? Kika på hålraden!
Hur ser jag skillnad på IKEA Faktum vs IKEA Metod? Kika på hålraden!
Design W76 - ett mycket bra alternativ till IKEA Metod Lerhyttan
Design W76 - ett mycket bra alternativ till IKEA Metod Lerhyttan
Design W75 - Samma som W76 men utan spåren på ramen.
Design W75 - Samma som W76 men utan spåren på ramen.
Inskickad kundbild. Även detta kök är byggt med skåp och stommar från IKEA Metod med "Lerhyttan" som förebild. Design W75 i Easy Grey från Smålandsluckan.se
Inskickad kundbild. Även detta kök är byggt med skåp och stommar från IKEA Metod med "Lerhyttan" som förebild. Design W75 i Easy Grey från Smålandsluckan.se
Inskickad kundbild. Nytt kök byggt på landet strax utanför Göteborg med skåp och stommar från IKEA Metod. Design W75 i Magnolia White från Smålandsluckan.se
Inskickad kundbild. Nytt kök byggt på landet strax utanför Göteborg med skåp och stommar från IKEA Metod. Design W75 i Magnolia White från Smålandsluckan.se