Lyxiga och eleganta W12 med sina många vackra detaljer

En tidlös design som avslöjar fler och fler detaljer ju längre man tittar på den

Design W12

Design W12 för IKEA Faktum eller IKEA Metod är verkligen en elegant klassiker. En välarbetad lucka med alla sina vackra detaljer. Gör sig bäst i någon av våra vita nyanser men är valbar i alla våra färger förutom högblanka Highgloss. Design W12 liknar Ballingslöv Star, Marbodal Öland, IKEA Bodbyn och IKEA Lidingö för att nämna några.

Design W12  tillverkas av 18 mm tjock MDF av finsnickeri kvalité. Alla lådfronter lägre än 20 cm tillverkas som släta då mönstret inte blir vackert på för små ytor. Däremot är utsmyckningen på varje dörrs och lådas ytterkant i samma utförande oavsett höjd. Det är bara de inre ytorna på designen som görs slät/ utan mönster på lådfronter lägre än 20 cm höjd.

Vi använder en speciell sorts MDF specifikt för finsnickeri med mycket hög kvalité och densitet. Vi har en speciell produktionsteknik som göra våra luckor så fukttåliga att de till och med kan placeras i badrum, våtzon 2. Därmed är de samtidigt extra lämpade för placering i helt vanliga vardagskök med oavsiktligt vattenspill från diskbänken eller het vattenånga från ex varmluftsugn, diskmaskin eller kaffemaskin etc. Vattenånga och fukt är annars en köksluckas värsta fiende och fuktskador är en av de vanligaste orsakerna till att gamla köksluckor "blivit fula". Speciellt de luckor som sitter bredvid diskmaskinen. Väljer du någon av våra standardfärger lämnar vi hela fem års garanti mot fuktskador! (garantin gäller inte om du exempelvis vill ha nya luckorna i "valfri NCS" eller annan kulör, endast våra standardfärger omfattas av vår femåriga garanti mot fuktskador). Mer info om vår fukttålighet här.

Våra luckor är måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-stommar och dina Faktum-gångjärn. Allt är klart och passar perfekt direkt ur kartong. Bara att hänga upp utan behov av egen efteranpassning. Måttanpassningen avser inte bara luckornas Bredd x Höjd utan även alla dörrars fräsningar för gångjärn på rätt ställen och alla lådfronters förborrade hål för perfekt inpassning till dina Faktum (IKEA Rationell) lådor. 
Vi garanterar perfekt passform till ditt kök IKEA Faktum eller IKEA Metod. Om något mot förmodan inte skulle passa räcker det att du mailar in en bild tillsammans med en linjal eller liknande som visar eventuell avvikelse.

Design W12. Klicka för större bild.
Design W12. Klicka för större bild.
Design Faktum W12 i Easy Grey
Design Faktum W12 i färg Sand of Sahara

Vitrin & Spröjs

Design W12 går att välja som glasad vitrinlucka med eller utan spröjs. Vid val av spröjs tillverkar vi en stående och en liggande spröjs. Meddela om du önskar annan konfiguration. Pristillägget för glasning är +500 kr och ytterligare +300 kr för spröjs utöver dörrens grundpris. Utöver klarglas kan du välja några andra sorters glas. Satin, frostat eller "dots". Mer info under fliken Tillbehör.

Design W12 med klarglas, utan spröjs. Kunden har placerat en spegel längst bak i skåpet för extra djup och elegans. (köpt måttanpassad hos lokal glasmästare).
Design W12 i standardutförande
Design W12 i standardutförande
Design W12 som glasad vitrinlucka
Design W12 som glasad vitrinlucka
Design W12 med glasning och spröjs
Design W12 med glasning och spröjs