Ramluckor till ditt IKEA kök

Designerna W09, W10, W75 & W76 för IKEA Faktum och IKEA Metod

Våra ramluckor finns i 4 olika utföranden. Det som skiljer dem åt är bredden på ramen och hur de är spårade.

 

DESIGN W09
Rambredd 88 mm.
Sträck på ramen
Slät spegel

DESIGN W10
Rambredd 78 mm
Sträck på ramen
Spår på spegeln

DESIGN W75
Rambredd 55 mm
Inga sträck på ramen
Slät spegel

DESIGN W76
Rambredd 55 mm
Sträck på ramen
Slät spegel

Design W09 i sina olika varianter är att jämföra med IKEA Faktum Ädel, IKEA Metod Sävedal, Marbodal Fagerö, Marbodal Form, Ballingslöv Gastro, Ballingslöv Nordisk eller Ballingslöv Studio för att bara nämna några.

Våra ramluckor i designerna W09, W10, W75 och W76 för IKEA Faktum och IKEA Metod är av klassisk design och ska likna hur bönderna förr tillverkade sina köksluckor av spillvirke. Man tog det man fick över på gården och snickrade ihop till hela bitar och köksluckor, därav alla sträck och spår i designerna för ramluckor. Vår produktion utgår dock från ett enda stycke MDF av snickerikvalité som fräses så den ser ut som en gammaldags spillvirkeslucka, därav de frästa sträcken. 
  
Våra ramluckor tillverkas av 19 mm tjock MDF och höjdskillnaden mellan ram och spegel i profil är 3 mm. Lådfronter lägre än 20 cm höjd tillverkas släta (utan mönster). Gäller framför allt lådhöjd 9, 13 och 18 cm för Faktum och lådhöjd 10 cm för Metod. Den 20 cm höga lådan till Metod brukar vi göra med mönster. Neddela om du önskar annat utförande.

Vi använder en speciell sorts MDF specifikt för finsnickeri med mycket hög kvalité och densitet. Vi har en speciell produktionsteknik som göra våra luckor så fukttåliga att de till och med kan placeras i badrum, våtzon 2. Därmed är de samtidigt extra lämpade för placering i helt vanliga vardagskök med oavsiktligt vattenspill från diskbänken eller het vattenånga från ex varmluftsugn, diskmaskin eller kaffemaskin etc. Vattenånga och fukt är annars en köksluckas värsta fiende och fuktskador är en av de vanligaste orsakerna till att gamla köksluckor "blivit fula". Speciellt de luckor som sitter bredvid diskmaskinen. Väljer du någon av våra standardfärger lämnar vi hela fem års garanti mot fuktskador! (garantin gäller inte om du exempelvis vill ha nya luckorna i "valfri NCS" eller annan kulör, endast våra standardfärger omfattas av vår femåriga garanti mot fuktskador). Mer info om vår fukttålighet här.

Våra luckor är måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-stommar och dina Faktum-gångjärn. Allt är klart och passar perfekt direkt ur kartong. Bara att hänga upp utan behov av egen efteranpassning. Måttanpassningen avser inte bara luckornas Bredd x Höjd utan även alla dörrars fräsningar för gångjärn på rätt ställen och alla lådfronters förborrade hål för perfekt inpassning till dina Faktum (IKEA Rationell) lådor. 
Vi garanterar perfekt passform till ditt kök IKEA Faktum eller IKEA Metod. Om något mot förmodan inte skulle passa räcker det att du mailar in en bild tillsammans med en linjal eller liknande som visar eventuell avvikelse.

Bilder på design W09

Rambredd 88 mm. Spårad ram, slät spegel.

Design W09 i Off White
Design W09 i Off White
Skärmdump från sms-konversation med en nöjd kund utanför Kungsbacka hösten 2017. Design Faktum W09 i färgen Smooth White.

Bilder på design W10

Rambredd 78 mm. Spårad ram, spårad spegel.

Inskickad kundbild: Ett kök från sent 1980-tal på Öland som fått ett facelift med design Faktum W10 i Easy Grey. Juni 2018
Inskickad kundbild: Ett kök från sent 1980-tal på Öland som fått ett facelift med design Faktum W10 i Easy Grey. Juni 2018
Design Faktum W10 i Smooth White
Design Faktum W10 i Frozen White
Design W10 i Off White
Design W10 i Off White

Bilder på design W75

Rambredd 55 mm. Slät ram, slät spegel.

Nybyggt kök med skåp och stommar från IKEA Metod. Luckor från Smålandsluckan i design W75 och nyans Easy Grey. Kunden valde våra luckor som ett alternativ till "Lerhyttan".  Inskickad kundbild, byggt i lantligt hus strax utanför Göteborg.
Nybyggt kök med skåp och stommar från IKEA Metod. Luckor från Smålandsluckan i design W75 och nyans Easy Grey. Kunden valde våra luckor som ett alternativ till "Lerhyttan". Inskickad kundbild, byggt i lantligt hus strax utanför Göteborg.
Design W75 i Easy Grey
Design W75 i Easy Grey
Design W75 i Magnolia White på stommar av IKEA Metod.
Design W75 i Magnolia White på stommar av IKEA Metod.

Bilder på design W76

Rambredd 55 mm. Spårad ram, slät spegel.

Nybyggt kök med skåp och stommar från IKEA Metod. Luckor från Smålandsluckan i design W76 och nyans Easy Grey. Kunden valde våra luckor som ett alternativ till "Lerhyttan". Klicka för större bild. Inskickad kundbild, byggt söder om Stockholm.
Nybyggt kök med skåp och stommar från IKEA Metod. Luckor från Smålandsluckan i design W76 och nyans Easy Grey. Kunden valde våra luckor som ett alternativ till "Lerhyttan". Klicka för större bild. Inskickad kundbild, byggt söder om Stockholm.
Ett upprustat kök med skåp och stommar IKEA Faktum med köksluckor i design W76 (i stället för "Lerhyttan") i Arctic Grey. De översta lådfronterna går att få med ramsträck. Inskickad kundbild.

Släta eller spårade lådfronter?

Lådfronter lägre än 20 cm höjd tillverkas helt släta och följer däred IKEAs tankesätt. Större lådfronter får samma design som luckorna. Om du önskar kan vi göra luckans ramsträck även på de mindre lådfronterna. Kontakta oss eller gör en notering i meddelanderutan när du gör din beställning ifall du önskar dessa ramsträck.

W10 med släta lådfronter
W09 med släta lådfronter.
W10 med spårade lådfronter. Kan väljas till W09, W10 och W76.
IKEA Faktum Ädel original / Faktum W09. Lådhöjd 13 (släta), 25 och 31 (profilerade).

Bildgaleri: Datorgenererade bilder, 4 ramluckor i rad

Design W09 (med ramsträck). Ram 88 mm.
Design W10 (mad ramsträck och spårad spegel). Ram 78 mm.
Design W75 (utan ramsträck). Ram 55 mm.
Design W76 (med ramsträck). Ram 55 mm.
Du kanske också gillar design W30 med dubbla "trappsteg" mellan ram och spegel? Rambredd 52 mm (övre ram). Mer info på produktsidan för design W30. (klicka på bilden).
Som ett alternativ erbjuder vi även design Faktum W24 med ram i 25 mm bredd. Mer info på produktsidan för design W24 (klicka på bilden).

Vitrin / Glasade dörrar

Designerna W09 och W10 kan båda beställas som vitrindörrar med glas i olika utföranden. Mer info under fliken Tillbehör. Ingen av designerna W09, W10, W75 ellr W76 går att beställa med spröjs.

Design Faktum W09 med respektive utan glas.
Design Faktum W10 med respektive utan glas.