Släta köksluckor utan krusiduller

I vårt sortiment luckor för IKEA-kök har vi tre släta designer. W08 och W28 samt fasade W16

Design Faktum W28 med skarpa kanter. Finns också med mjukt rundade kanter, radie 3 mm och heter då design W08.

Design Faktum W08
Mjukt rundad kant med 3 mm radie:

Design Faktum W08

Design Faktum W28
Slät rundad kant med 1 mm radie:

Design Faktum W28

Design Faktum W16
Mjukt fasad kant:

Design Faktum W16
Design Faktum W08 i White Highgloss

Här visar vi vårt sortiment av släta luckor. Designerna W08 och W28 är helt släta. Det enda som skiljer dem åt är hur kanterna är rundade. W08 är en slät design med mjukt rundade kanter, radie 3 mm medan W28 är mer kubisk i sitt utförande. W28 är en helt slät design med skarpare kanter, "rundning" endast 1 mm radie.

En variant är vackra W16 som också är en slät design men där kanterna är fasade de yttersta 25 millimetrarna. Höjdskillnaden mellan fasningens början och slut är 4 mm, sett i luckans genomskärning. Med vackra W16 får du en helt slät lucka men samtidigt liv och rörelse i köket utan krusiduller.

Om du väljer en slät kökslucka utan krusiduller blir du friare att designa och utsmycka ditt nya kök med exempelvis stora handtag som annars kan bli kaka på kaka om du placerar stora handtag på en mönstrad lucka.

Alla våra släta luckor tillverkas av 18 mm MDF. I vår produktion använder vi en speciell sorts MDF specifikt för finsnickeri med mycket hög kvalité och densitet. Vi har en speciell produktionsteknik som göra våra luckor så fukttåliga att de till och med kan placeras i badrum, våtzon 2. Därmed är de samtidigt extra lämpade för placering i helt vanliga vardagskök med oavsiktligt vattenspill från diskbänken eller het vattenånga från ex varmluftsugn, diskmaskin eller kaffemaskin etc. Vattenånga och fukt är annars en köksluckas värsta fiende och fuktskador är en av de vanligaste orsakerna till att gamla köksluckor "blivit fula". Speciellt de luckor som sitter bredvid diskmaskinen. Väljer du någon av våra standardfärger lämnar vi hela fem års garanti mot fuktskador! (garantin gäller inte om du exempelvis vill ha nya luckorna i "valfri NCS" eller annan kulör, endast våra standardfärger omfattas av vår femåriga garanti mot fuktskador). Mer info om vår fukttålighet här.

Våra luckor är måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-stommar och dina Faktum-gångjärn. Allt är klart och passar perfekt direkt ur kartong. Bara att hänga upp utan behov av egen efteranpassning. Måttanpassningen avser inte bara luckornas Bredd x Höjd utan även alla dörrars fräsningar för gångjärn på rätt ställen och alla lådfronters förborrade hål för perfekt inpassning till dina Faktum (IKEA Rationell) lådor. 
Vi garanterar perfekt passform till ditt kök IKEA Faktum eller IKEA Metod. Om något mot förmodan inte skulle passa räcker det att du mailar in en bild tillsammans med en linjal eller liknande som visar eventuell avvikelse.

Design W08 till vänster och W28 till höger. W08 har något mjukare rundning av sidor och hörn. De flesta väljer den mjukare W08. Ska du matcha Faktum Applåd rekommenderar vi W28.
Design W08 i Off White
Design Faktum W08 i White Highgloss
Bilden visar Arctic Grey med Smooth White som referens. Design Faktum W08. Täcksidor och golvlist i Arctic Grey. Bilden tagen med vanlig mobilkamera. Lådfronterna är ännu inte injusterade för perfekt passform.
Design Faktum W08 i Easy Grey (kundbild via mobilkamera)
Design Faktum W08 i Caffe Latte (kundbild via mobilkamera)

Design W16 med fasade kanter

Design W16 i Smooth White
Design W16 i Smooth White
Design Faktum W16 i White Semigloss. Liknar Marbodal Ekerö och Ballingslöv Birka.
Design Faktum W16 i White Semigloss. Liknar Marbodal Ekerö och Ballingslöv Birka.
Design Faktum W16 i Smooth White. Liknar Marbodal Ekerö och Ballingslöv Birka.
Design Faktum W16 i Manhattan Oak

Vitrin / Glasade dörrar

Faktum W08 som "vanlig" respektive som vitrin (glasad).
Faktum W08 som "vanlig" respektive som vitrin (glasad).

Designerna W08, W16 och W28 kan alla beställas som vitrindörrar med glas i olika utföranden. Ramen i W08 görs 70 mm bred.
Ramen i W16 görs 70 mm bred.
Ramen i W28 görs 60 mm bred.

Designerna W08 och W28 går dessutom att beställa med spröjs. Mer info under fliken Tillbehör.

Faktum W16 som vitrin
Faktum W16 som vitrin