Nya köksluckor till ditt IKEA Faktum kök

Vi är experter på IKEA-kök och vi tillverkar nya måttanpassade köksluckor efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina befintliga Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn. Allt passar direkt ur kartong utan krav på egen efteranpassning. Nyhet: Nu även till nya IKEA Metod samt blandning Faktum + Metod i samma kök! Utöver de mått som finns hos IKEA har vi också ett flertal storlekar som "saknas" i deras sortiment. Hos oss finner du också andra färger och annorlunda designer än hos IKEA. Välkommen!

Vi är experter på IKEA-kök och vi tillverkar nya måttanpassade köksluckor efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina befintliga Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn. Allt passar direkt ur kartong utan krav på egen efteranpassning. Nyhet: Nu även till nya IKEA Metod samt blandning Faktum + Metod i samma kök! Utöver de mått som finns hos IKEA har vi också ett flertal storlekar som ”saknas” i deras sortiment. Hos oss finner du också andra färger och annorlunda designer än hos IKEA. Välkommen!

Nya köksluckor till IKEA Faktum skåp och stommar
Ett kök IKEA Faktum uppgraderat med nya köksluckor från Smålandsluckan. Design W12 i Off White.

Nya köksluckor till IKEA Faktum (gamla systemet)

Nya köksluckor till IKEA Faktum (gamla systemet)

Behåll dina befintliga skåp och stommar i det kök du är nöjd med. Förnya bara det som syns. Vi tillverkar nya köksluckor till Faktum-kök måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn. Allt passar perfekt direkt ur kartong. Bara att hänga upp!

 

Fördelar med nya köksluckor från Smålandsluckan:

 • Behåll dina skåp och stommar som du är nöjd med, byt bara till moderna och fräscha, nya köksluckor i vår höga kvalité.
 • Prisvärt och miljövänligt jämfört med att riva ut hela köket för att sen montera nya luckor på nya stommar.
 • Slipp veckor med byggdamm, obrukbart kök och dyra kostnader för att flytta vatten, avlopp och el mm. Du byter enkelt luckor under en lördag inkl kaffepaus.
 • Vi har ett flertal luckor i olika designer och många vackra färger att välja på.
 • Våra köksluckor passar garanterat perfekt till dina Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn då vår produktion är måttanpassad efter IKEAs originalritningar.
 • Hela 5 års garanti mot skador orsakade av fukt (även fukt från diskmaskin!)

Nya köksluckor till IKEA Metod (nuvarande systemet)

Nya köksluckor till IKEA Metod (nuvarande systemet)

Den perfekta lösningen för dig som bygger ett nytt kök men som inte finner luckor ur IKEAs sortiment i den design eller färg du gillar. Eller för dig som inte vill att ditt nya IKEA-kök ska se ut som ”ett IKEA kök”. Köp allt det andra på IKEA och luckorna från oss med perfekt passform och mycket höga kvalité och finish. Tips: Utöver standardmåtten har vi en hel del andra storlekar som INTE finns att köpa hos IKEA.

Fördelar med nya köksluckor från Smålandsluckan:

 • Köp dina nya skåp, stommar, lådsatser och gångjärn mm hos IKEA och till deras låga priser. Beställ köksluckorna genom oss och ditt nya IKEA-kök kommer inte se ut som ”ett IKEA-kök”.
 • Totalkostnaden blir något högre men för mellanskillnaden får du ett mycket vackert kök som kan jämföra sig med Marbodal, Ballingslöv eller andra betydligt dyrare köksprojekt.
 • Vi har andra designer, färger och kombinationsmöjligheter på luckor än IKEA.
 • Vi har samma storlekar på köksluckor som IKEA Metod men dessutom ett flertal specialstorlekar som ”saknas” i IKEAs sortiment. Vi kan dessutom utan extra kostnad göra specialstorlekar som just ditt kök skulle behöva. Exempelvis kring fläkt och micro.
 • Våra luckor har mycket hög kvalité och finish och vi garanterar perfekt passform.
 • Hela 5 års garanti mot skador orsakade av fukt (även fukt från diskmaskin!)
Ett nybyggt kök IKEA Metod i en sekelskiftesvilla utanför Göteborg med ny luckor från Smålandsluckan. Design W75 - Easy Grey

IKEA Faktum

Nu när IKEA inte längre tillhandahåller nya köksluckor till sin äldre köksserie ”Faktum” går det bra att beställa genom oss. Perfekt för dig som vill förnya ditt kök och samtidigt behålla dina befintliga skåp och stommar som du är nöjd med.

Vi har det kompletta sortimentet med nya köksluckor och lådfronter till ditt Faktum-kök. Även täcksidor, passbitar och golvlister mm i samma vackra nyans som nya köksluckorna. Vi tillverkar nya köksluckor måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn. Allt passar perfekt direkt ur kartong utan krav på egen efteranpassning mm. Bara att hänga upp!


IKEA Metod

Alla våra snygga och högkvalitativa köksluckor och vackra färger går också att beställa med perfekt passform till IKEAs aktuella sortiment IKEA Metod. Perfekt för dig som bygger ett nytt kök men inte finner någon favorit ur IKEAs sortiment eller som helt enkelt inte vill att ditt nya kök ska se ut som ”ett IKEA-kök”. Vår höga kvalité och fina finish får du på köpet!

Köp alla skåp, lådsatser, gångjärn, bänkskivor och diskbänk mm hos IKEA och till deras låga priser. Komplettera med nya luckor direkt av oss och få en helt annan kvalité, finish och utseende. Utöver IKEAs standardutbud av storlekar har vi även storlekar som ”saknas” i IKEAs sortiment. Smart när du önskar att slutresultatet ska bli så perfekt som möjligt.


Faktum + Metod = Sant!

Faktum + Metod = Sant!

Nyhet: Nu kan du blanda gammalt och nytt i samma kök utan det märks. Behåll dina nuvarande Faktum-stommar och förläng, bygg ut eller gör en köks-ö med Metodstommar. Beställ därefter alla de nya köksluckorna genom oss så lovar vi att de passar perfekt. En perfekt lösning för dig som vill ta tillvara på det kök du redan har och som önskar dig en varsam uppgradering och utbyggnad för en vettig peng. Behöver du nya skåp i Faktum-storlek så har vi det i vårt sortiment också!

Vi tillverkar på beställning och levererar i platta paket till dig på några veckor. Allt är färdigt direkt ur kartong, bara att hänga upp! Tips: Börja gärna med att låna hem några varuprover för att känna och klämma på vår höga kvalité hemma hos dig och för att se våra vackra nyanser hemma i just din köksbelysning.  

Låna hem varuprover

Låna hem varuprover

Tips: Innan du bestämmer dig föreslår vi att du lånar hem några olika varuprover och bekantar dig med vår höga kvalité och vackra färger. Olika bildskärmar har olika förmåga att visa nyanser samtidigt som olika köksbelysningar har olika färgtemperaturer. Börja därför med att låna hem och se vad du tycker om färgerna hemma i just din belysning.

Så enkelt är det att byta köksluckor

Så enkelt är det att byta köksluckor

Att byta köksluckor är mycket enkelt. Tag ner en lucka i taget och lägg på köksbordet. Lyft klämplattan som får gångjärnet att sitta fast i luckan, lyft över gångjärnet till nya köksluckan och häng tillbaka i skåpet. Plätt-lätt! De flesta byter sina köksluckor en lördag inklusive kaffepaus.

Bekanta dig med våra olika designer på köksluckor

Bekanta dig med våra olika designer på köksluckor

Vi har ett brett sortiment med ett flertal designer och ännu fler färger. Med ett fåtal undantag (highgloss) kan du välja alla våra färger till alla våra designer. Highgloss är endast valbar på den släta luckan W08.

Design W08

En slät lucka utan krusiduller. Svagt rundade kanter med 3 mm radie ger ett mycket mjukt och inbjudande intryck. Se också design W28 som också är helt slät men med vassare eller mer markerade kanter (radie endast 1 mm).

Nya köksluckor till IKEA Faktum. Liknar IKEA Abstrakt
Ett kök IKEA Faktum i design W08 - White Highgloss
En kökslucka i designen W08

Design W09

En klassisk ramlucka som funnits i alla tider. Enkel, klassisk men sofistikerad. Rambredd 88 mm (jämförbar med den äldre IKEA Faktum Ädel. 

Som IKEA Faktum Ädel köksluckor i Off White
Ett kök IKEA Faktum i design W09 - Off White
En kökslucka i design W09

Design W10

Här har vi en ramlucka som dessutom har spårad spegel. Till skillnad mot W09 har denna en något nättare ram på 78 mm bredd.

Nya köksluckor till IKEA Faktum och IKEA Metod
Ett kök IKEA Faktum i design W10 - Off White
Mönster på nya köksluckor för IKEA Faktum och IKEA Metod - Smålandsluckan.se
Design W10

Design W12

W12 är kanske den av alla våra designer med mest exklusiv look. Mycket bearbetad i detaljerna och ju mer man betraktar dessa köksluckor ju fler detaljer ser och uppskattar man.

Nya köksluckor för IKEA Faktum och IKEA Metod
Ett kök IKEA Faktum i design W12 - Off White
Nya köksluckor som IKEA Faktum Lidingö. Även möjlig för IKEA Metod
En kökslucka i design W12

Design W16

Vackra design W16 är i grunden en slät lucka men som är avfasad de yttre 25 millimetrarna vilket skapar liv i ett kök med i övrigt släta köksluckor utan krusiduller.

Nya köksluckor till IKEA Metod och IKEA Faktum
Ett kök IKEA Faktum i design W16 - Smooth White
Skåpsluckor till IKEA Faktum och IKEA Metod
En kökslucka i design W16

Design W24

Stilren, minimalistisk, retro. Klassiska W24 är det perfekta retro-valet utan konstigheter och gör sig bäst i lite äldre kök där man söker en viss tidsanda. Minimalistisk ram om endast 25 mm. 

Köksluckor IKEA Faktum
Ett kök IKEA Faktum i design W24 - Easy Grey
En retro kökslucka för IKEA Faktum och IKEA Metod
En kökslucka i design W24 i retrostil

Design W30

Eleganta W30 är på sätt och vis en klassisk ramlucka men något elegantare med sina dubbla trappsteg mellan ram och spegel. Rambredd 52/ 65 mm.

Ett kök IKEA Faktum i design W16 - Smooth White
Eleganta köksluckor till IKEA Faktum och IKEA Metod
En kökslucka i design W30

Design W75

W75 är kusin med design W09 men med smalare ram (55 mm) och utan sträck på ramen. En nyhet som blivit mycket populär, speciellt bland alla de som bygger nytt kök med stommar IKEA Metod.

Nya köksluckor på stommar från IKEA Metod
Ett kök IKEA Metod med nya köksluckor i design W75 - Easy Grey
En kökslucka i design W75 med "clean" stil

Design W76

Det som skiljer W75 från W76 är sträcken på ramen. Denna design blev mycket populär efter det att IKEA drog tillbaka sin mycket populära design Lerhyttan.

IKEA Metod Lerhyttan Grå
Ett kök IKEA Faktum i design W76 - Arctic Grey
Kökslucka Lerhyttan IKEA Metod Faktum
En kökslucka i design W76