Specialist på nya köksluckor till IKEA-kök

Nya köksluckor till IKEA Faktum

Vi är experter på IKEA-kök och vi tillverkar nya måttanpassade köksluckor efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till IKEAs äldre kökssortiment Faktum. Ett jättebra alternativ för dig som är nöjd med ditt nuvarande kök och som söker ett nytt utseende för en vettig peng och utan byggdamm. Byt bara det som syns: luckorna. Våra nya köksluckor kommer med perfekt passform till dina befintliga Faktum-stommar och dina Faktum-gångjärn. Allt passar perfekt ur kartong. Bara att hänga upp!

Nya köksluckor till IKEA Metod

Alla våra köksluckor går också att beställa med perfekt passform till IKEAs aktuella köksserie Metod. Perfekt för dig som vill bygga ett nytt kök med IKEAs låga priser, komplettera bara med våra premiumluckor. Alla finner inte sina favoritluckor i IKEAs sortiment och med oss öppnar du upp en fantastisk möjlighet. Utöver att vi har andra färger och designer än IKEA så har vi också ett stort antal mått som ”saknas” i IKEAs sortiment. Bygg ditt drömkök med IKEAs låga priser och komplettera med nya premiumluckor från Smålandsluckan! 

Ett äldre kök IKEA Faktum uppgraderat med nya köksluckor från Smålandsluckan. Design W24 i vackra färgen Easy Grey

Nya köksluckor till IKEA Faktum (gamla systemet)

Nya köksluckor till IKEA Faktum (gamla systemet)

Behåll dina befintliga skåp och stommar i det kök du är nöjd med. Förnya bara det som syns. Vi tillverkar nya köksluckor till Faktum-kök måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn. Allt passar perfekt direkt ur kartong. Bara att hänga upp!

 

Fördelar med nya köksluckor från Smålandsluckan:

 • Behåll dina skåp och stommar som du är nöjd med, byt bara till moderna och fräscha, nya köksluckor i vår höga kvalité.
 • Prisvärt och miljövänligt jämfört med att riva ut hela köket för att sen montera nya luckor på nya stommar.
 • Slipp veckor med byggdamm, obrukbart kök och dyra kostnader för att flytta vatten, avlopp och el mm. Du byter enkelt luckor under en lördag inkl kaffepaus.
 • Vi har ett flertal luckor i olika designer och många vackra färger att välja på.
 • Våra köksluckor passar garanterat perfekt till dina Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn då vår produktion är måttanpassad efter IKEAs originalritningar.
 • Hela 5 års garanti mot skador orsakade av fukt (även fukt från diskmaskin!)

Nya köksluckor till IKEA Metod (nuvarande systemet)

Nya köksluckor till IKEA Metod (nuvarande systemet)

Den perfekta lösningen för dig som bygger ett nytt kök men som inte finner luckor ur IKEAs sortiment i den design eller färg du gillar. Eller för dig som inte vill att ditt nya IKEA-kök ska se ut som ”ett IKEA kök”. Köp allt det andra på IKEA och luckorna från oss med perfekt passform och mycket höga kvalité och finish. Tips: Utöver standardmåtten har vi en hel del andra storlekar som INTE finns att köpa hos IKEA.

Fördelar med nya köksluckor från Smålandsluckan:

 • Köp dina nya skåp, stommar, lådsatser och gångjärn mm hos IKEA och till deras låga priser. Beställ köksluckorna genom oss och ditt nya IKEA-kök kommer inte se ut som ”ett IKEA-kök”.
 • Totalkostnaden blir något högre men för mellanskillnaden får du ett mycket vackert kök som kan jämföra sig med Marbodal, Ballingslöv eller andra betydligt dyrare köksprojekt.
 • Vi har andra designer, färger och kombinationsmöjligheter på luckor än IKEA.
 • Vi har samma storlekar på köksluckor som IKEA Metod men dessutom ett flertal specialstorlekar som ”saknas” i IKEAs sortiment. Vi kan dessutom utan extra kostnad göra specialstorlekar som just ditt kök skulle behöva. Exempelvis kring fläkt och micro.
 • Våra luckor har mycket hög kvalité och finish och vi garanterar perfekt passform.
 • Hela 5 års garanti mot skador orsakade av fukt (även fukt från diskmaskin!)
Ett nybyggt kök IKEA Metod i en sekelskiftesvilla utanför Göteborg med ny luckor från Smålandsluckan. Design W75 - Easy Grey

IKEA Faktum

Nu när IKEA inte längre tillhandahåller nya köksluckor till sin äldre köksserie ”Faktum” går det bra att beställa genom oss. Perfekt för dig som vill förnya ditt kök och samtidigt behålla dina befintliga skåp och stommar som du är nöjd med.

Vi har det kompletta sortimentet med nya köksluckor och lådfronter till ditt Faktum-kök. Även täcksidor, passbitar och golvlister mm i samma vackra nyans som nya köksluckorna. Vi tillverkar nya köksluckor måttanpassade efter IKEAs originalritningar med perfekt passform till dina Faktum-skåp och dina Faktum-gångjärn. Allt passar perfekt direkt ur kartong utan krav på egen efteranpassning mm. Bara att hänga upp!


IKEA Metod

Alla våra snygga och högkvalitativa köksluckor och vackra färger går också att beställa med perfekt passform till IKEAs aktuella sortiment IKEA Metod. Perfekt för dig som bygger ett nytt kök men inte finner någon favorit ur IKEAs sortiment eller som helt enkelt inte vill att ditt nya kök ska se ut som ”ett IKEA-kök”. Vår höga kvalité och fina finish får du på köpet!

Köp alla skåp, lådsatser, gångjärn, bänkskivor och diskbänk mm hos IKEA och till deras låga priser. Komplettera med nya luckor direkt av oss och få en helt annan kvalité, finish och utseende. Utöver IKEAs standardutbud av storlekar har vi även storlekar som ”saknas” i IKEAs sortiment. Smart när du önskar att slutresultatet ska bli så perfekt som möjligt.


Faktum + Metod = Sant!

Faktum + Metod = Sant!

Nyhet: Nu kan du blanda gammalt och nytt i samma kök utan det märks. Behåll dina nuvarande Faktum-stommar och förläng, bygg ut eller gör en köks-ö med Metodstommar. Beställ därefter alla de nya köksluckorna genom oss så lovar vi att de passar perfekt. En perfekt lösning för dig som vill ta tillvara på det kök du redan har och som önskar dig en varsam uppgradering och utbyggnad för en vettig peng. Behöver du nya skåp i Faktum-storlek så har vi det i vårt sortiment också!

Vi tillverkar på beställning och levererar i platta paket till dig på några veckor. Allt är färdigt direkt ur kartong, bara att hänga upp! Tips: Börja gärna med att låna hem några varuprover för att känna och klämma på vår höga kvalité hemma hos dig och för att se våra vackra nyanser hemma i just din köksbelysning.  

Låna hem varuprover

Låna hem varuprover

Tips: Innan du bestämmer dig föreslår vi att du lånar hem några olika varuprover och bekantar dig med vår höga kvalité och vackra färger. Olika bildskärmar har olika förmåga att visa nyanser samtidigt som olika köksbelysningar har olika färgtemperaturer. Börja därför med att låna hem och se vad du tycker om färgerna hemma i just din belysning.

Så enkelt är det att byta köksluckor

Så enkelt är det att byta köksluckor

Att byta köksluckor är mycket enkelt. Tag ner en lucka i taget och lägg på köksbordet. Lyft klämplattan som får gångjärnet att sitta fast i luckan, lyft över gångjärnet till nya köksluckan och häng tillbaka i skåpet. Plätt-lätt! De flesta byter sina köksluckor en lördag inklusive kaffepaus.

Några av våra vackra luckor för IKEA-kök

Några av våra vackra luckor för IKEA-kök

Vi har ett brett sortiment med ett flertal designer och ännu fler färger. Med ett fåtal undantag (highgloss) kan du välja alla våra färger till alla våra designer. Highgloss är endast valbar på den släta luckan W08.

Några av höstens färgnyheter för IKEA-kök

Några av höstens färgnyheter för IKEA-kök

Blåa och gråa nya köksluckor för IKEA-kök

Några av höstens färgnyheter för IKEA-kök, här i design W30. Antracitgrå bakerst, Indigo blå i mitten och Cosmic Grey överst. Går att beställa både till det äldre IKEA Faktum som det nuvarande serien IKEA Metod. Börja gärna med att låna hem varuprover och se dina önskade nyanser hemma i just ditt köks ljusförhållanden innan du bestämmer dig. Mer info under fliken Låna Hem.